vervolg onderbewustzijn

 

 

 

 

....Vervolg>>

 

Kinderen, 8 jaar, spelen trefbal. Ze gooien de bal van de één naar de ander zonder erover na te denken. Maar.....die bal gaat niet per ongeluk van de ene hand naar de andere.... Iéts zal de reisafstand van de bal moeten meten, het gewicht van de bal berekenen, de aërodynamische weerstand moeten bijstellen, zwaartekracht afwegen, tegenwind enz. en het exacte aantal calorieën te verbranden op het juiste tijdstip, om zo precies de juiste hoeveelheid energie in precies de juiste spieren van het kind te produceren, zodat deze kunnen samenspannen en op het juiste moment weer ontspannen, met precies de juiste dosering zodat de arm beweegt met nèt de juiste snelheid, terwijl de vingers ontspannen, op exact de juiste milliseconde duwen tegen de bal, welke de weerstand reflecteert om zo de juiste geometrie in de boog te calculeren, zodat het door de lucht zweeft en zo in de handen van een vriend beland.

 

Al die berekeningen worden in ongeveer 10 milliseconden door het kind gemaakt, zonder erover na te denken. Ze worden gemaakt door het onderbewustzijn.

Als volwassenen dit met hun bewustzijn (hun verstand) zouden willen nabootsen, met alle referentie-boeken die nodig zijn om deze calculaties uit te voeren, zal de bal zelfs nooit gegooid worden!

Waarom niet?

Omdat je niet tegen je lichaam kunt zeggen met je bewustzijn hoeveel energie het moet produceren.

 

Dus....wanneer Nike zegt 'Just Do It', of Obi Wan Kenobi zegt 'May the force be with you', willen ze je juist vertellen om niet op je nietige bewustzijn maar op je enorme power van je onderbewustzijn te vertrouwen!